25 Ocak 2013 Cuma

Haute Couture 2013 İlkbahar / Yaz Modası


Paris Moda Haftası - Arzu Kaprol 

      2013 İlkbahar ve Yaz kreasyonlarını düzenledikleri birbirinden ilginç kıyafetlerin sunulup tanıtıldığı defileler arasında son yıllarda Türkiye'den dünyaca ünlü markaların yanında kendine yer bulan Arzu Kaprol de vardı. Paris Güzel Sanatlar Akademisi'nde düzenlediği defilede "Perfect Imperfection-Kusurlu Mükemmellik" felsefesinden yola çıkarak hazırladığı yeni kreasyonunda, Arzu Kaprol mükemmelliği sorguluyor. 
   Türk modacı Kaprol, yeni koleksiyonunu Paris Moda Haftası'nın en prestijli günü olarak nitelendirilen kapanış gününde, Louis Vuitton ve MiuMiu gibi dünyanın önde gelen modaevlerinin defileleriyle aynı günde tanıttı. 
    Kusurların mükemmelliği oluşturan vazgeçilmez unsurlar olduğuna vurgu yapan koleksiyonda, geometrik formlarla hazırlanan ipek üzeri deri tasarımlar ön plana çıkıyor. İddialı geometrik bir siluetin, yalın bir romantizm etkisiyle buluştuğu koleksiyonda, beyaz, bej, metalik, lame ve neon renklerde desenler dikkati çekiyor. Kaprol, İlkbahar/Yaz 2013 koleksiyonunda, sıra dışı bir yaklaşımla geleceğin romantizmini tanımlıyor.





















24 Ocak 2013 Perşembe

Haute Couture 2013 İlkbahar / Yaz Modası

Paris Moda Haftası - Alexis Mabille

   Alexis Mabille, couture koleksiyonlarıyla her daim şaşırtmayı seven bir tasarımcı. Alexis Mabille, 2013 İlkbahar/ Yaz koleksiyonunda ise büyüleyici unsur sanıyorum ki; tüller, organzalar, şifonlar, çiçeklerle bezeli masalsı, naif, neredeyse çocuksu diyebileceğimiz o doğallık. Öte yandan neon renklerin yükselişini Alexis Mabille Couture koleksiyonunda da görüyoruz. Özgüven dolu, ne istediğini bilen, zarif bir koleksiyon…


















23 Ocak 2013 Çarşamba

Haute Couture 2013 İlkbahar / Yaz Modası

Paris Moda Haftası - Louis Vuitton

 Louis Vuitton, önümüzdeki yaz için tasarladığı koleksiyonunda kullandığı dama deseni ilk olarak göze çarpan detaylardan. İrili ufaklı yoğun olarak kullanılan dama deseninin yanı sıra çiçek detayları da kullanılan koleksiyonda sade kesimlere yer verilmiş. Düz yere kadar uzanan elbiseler, mini şortlar, ceketler ve geniş paça pantolonlar çalışılmış. Göz alıcı sarıların yanında, oyuncak yeşili, krem, beyaz ve siyah yer alıyor. Çantalarda yine dama deseni ve minimalist hatlar var.















 Louis Vuitton Giyen Ünlüler

Kristen Stewart         Kerry Washington       Jessica Alba       Kirsten Dunst