20 Aralık 2012 Perşembe

Nail Trend!

 

 Tırnaklarınız Yeni Yıla Hazır Mı?

Bu soğuk havalarda ellerinizin sağlıklı görünmesi hem sağlık açısından hemde kişinin kendine olan özgüveninin artmasına yardımcı olması açısından çok önemlidir. Bu nedenle elinize ve dolayısı ile elinizin süsü tırnaklarınıza özen göstermelisiniz.

 Tırnak Bakım Önerileri

1- Öncelikle kullandığınız asetonun nemlendirici özelliği olmasına dikkat edin. Böylece tırnaklarınızı da beslemiş olursunuz.

2- Tırnaklarınızı çok fazla dipten kesmeyin. Eğer tırnağınızı fazla derinden keserseniz tırnak batması gibi sorunlar yaşayabilirsiniz.

3- Tırnağınızı ne kadar iyi ve doğru şekilde törpülerseniz o kadar dayanıklı ve sağlıklı olur. Tırnaklarınızı sadece tek bir yönde törpüleyin; ileri ve geri törpülemek tırnaklarınızı daha güçsüzleştireceğinden kırılmalara ve çatlamalara yol açacaktır.

4- Törpüleme işleminden sonra tırnak etlerinizi yumuşatmak için ellerinizi ılık ve kremli bir suda 3 dakika bekletin. 

5- Şimdi şekil verdiğiniz tırnaklarınıza oje sürerek bakımını tamamlamayın.


Ayrıca ojesiz tırnaklar korunmasızdır bu yüzden koyu renkleri sevmeseniz de en azından bir kat cila sürmeyi ihmal etmeyin. Süreceğiniz ojenin rengini zevkinize ya da giydiğiniz kıyafete göre seçebilirsiniz. Bunun yanı sıra ojenizin üstüne değişik desenler yaparak tırnaklarınıza daha çok renk verebilirsiniz.
  Ayrıca tırnaklarınızı nemlendirici kremlerle güçlendirmeyi de ihmal etmeyin. Böylece kolay kırılmalarını engelleyebilir sağlıklı tırnaklara sahip olabilirsiniz.

Nail Art

Ünlü isimlerin kullandığı ve kısa sürede herkes tarafından benimsenen belli başlı akımlardan en dikkat çekeni, desenli tırnaklar. Lady Gaga, Victoria Beckham gibi isimler bayrak deseninde ve renginde boyadıkları tırnaklarıyla ilgi odağı olmuştu şimdiyse neredeyse bu akıma ayak uydurmayan kalmadı gibi. Taşlarla bezeli modeller ve “tersine French” modelleri de öne çıkan diğer trendler. Siz de trendi yakalamak istiyorsanız hemen uygulamaya koyulun.



İşte Size Bir Kaç Örnek!!

















Yılbaşında Seksi Olmanın En Kolay Yolu: Kırmızı!

Yılbaşı deyince aklımıza kuşkusuz canlı, göz alıcı kırmızılar geliyor. İç giyimde uğuruna inanılması dışında seksiliği öne çıkarmasıyla da ününe ün katan kırmızı her daim tutkunun ve aşkın temsilcisi olmaya devam ediyor.

Yeni yılın gelenekselliğinden kopmamak adına size kırmızılarla nasıl kombinler yapabileceğimiz hakkında bir kaç fikir sunmak istiyorum..



KISA KIRMIZI ELBİSELER






ÇARPICI DUDAKLAR

Giydiğimiz elbisenin yanı sıra kullandığımız aksesuar, saç makyaj ve tabi kırmızı ojelerimizin uygulanması konusu da çok önemli o derece de hassas bir konu.
Yine önemli olan doğallık. Seksi olacağım derken palyaçoya dönme riskinizin her zaman olduğunu sakın unutmayın. Dudaklarınızı ön plana çıkaracaksanız göz makyajınızı sade tutmaya özen göstermenizde fayda var.




AKSESUARLARINIZ PARLASIN

Bence kırmızıya en uygun tamamlayıcı parçalar metalik olanlar. Kırmızı&Siyahın uyumu asla göz
ardı edilemez tabi.





18 Aralık 2012 Salı

Yılbaşı Gecesi İçin Giyim Önerileri



2013'e girmemize sayılı günler kala şimdi bizi 'Ne Giysem?' telaşı sarmış durumda. Eminim çoğunuzun yılbaşı için bir planı vardır ister evde, ister ofiste ister bir otelin balo salonunda isterseniz de bir club'ta.. Nerede olduğunuzun hiç bir önemi yok önemli olan nasıl göründüğünüz ve bulunduğunuz ortamda bakışları üzerinize çekebilmeniz.

Aslında ne giydiğinizden çok onları nasıl kombinlediğiniz dikkat etmeniz gereken hususların başında geliyor. Bir çok farklı tarz ile yılbaşına hazırlanabilirsiniz. Ruh haliniz ve bulunduğunuz ortama bağlı olarak değişkenlik gösteren bu durum tamamen size kalmış. Kim neyi nasıl giymiş önemsemeden kendinize yakışanı ve tabi en önemlisi içinde kendinizi huzurlu hissettiğiniz kıyafetleri seçmeniz gerektiğini unutmayın. Sürekli çekiştirdiğiniz elbise de ne kadar şık olursanız olun bir süre sonra karşınızdakini rahatsız edeceğini bilmenizde fayda var. İddialı olmak adına da rengarenk parçalar seçmenin ya da asimetrik, fazla aşırı büyük aksesuarlar kullanmanın da alemi yok, tarz yapacağım derken göz çıkartmış olmaktan başka bir işe yarayacağını pek sanmıyorum.

Bu ufak bilgilendirmelerden sonra gelelim sizin için seçtiğim naçizane önerilere..


Payetli Işıltılı Kısa Elbiseler

Yeni yıl partilerinin vazgeçilmez seçimidir payetli parçalar, özellikle de küçük elbiseler... Eğer payetli bir elbise tercih edecekseniz yıldızınız elbiseniz olmalıdır. Kıyafetiniz yeterince parlayacağından kullanacağınız aksesuarlar basit ve gösterişten uzak olmalı, ten renginize yakın veya düz siyah ayakkabılar tercih edebilir kadife veya saten Clutch çanta ile tamamlayabilirsiniz. Ayrıca metalik aksesuar ile kırmızı ruj ile çok seksi görüneceksiniz.


Skinny Jeans 


Son dakika kurtarıcımız olarak da bilinen skinnylerle çok şık bir görünüme kavuşmamız mümkün. Herkesin mutlaka bir skinny jeani vardır önemli olan onu hangi parçalarla kullandığınız tabi ki. Ben rahatıma düşkünüm kışın üşürüm elbise giymek istemiyorum diyorsanız skinny jeanler tam size göre. Üzerine giyeceğiniz şifon ve ya saten bir bluz altına deri yüksek topuklu ayakkabılar ile oluşturabileceğiniz kombininiz metalik renkte aksesuarlar ve deri bir çantayla tamamlayabilirsiniz.


Ladies Smokin


Şimdilerin kırmızı halı modası smokinlerin bayan versiyonu. Slim fit kesim kuyruklu ve ya kuyruksuz smokinler geniş paça ve yüksek bel seçenekleriyle gerçekten çok cool duruyor. Clutch ve siyah rugan bir ayakkabı ile tamamlayıp maskulen tarafınızı ortaya çıkarabilirsiniz.

Vintage Elbiseler


Siyah kısa elbiselerinize alternatif olabilecek yeni şeyler deneme zamanı geldi. Eskilere dönemlere ait farklı tarzda kıyafetleri alıp kendi stilinizle harmanlayıp yepyeni bir tarz oluşturabilirsiniz. Daha düşük maliyetle sahip olabilmek de cabası. Retro modeli elbiseler bu senenin modası bunları kalın yüksek topuklu ayakkabılarla ve değişik saç aksesuarlarıyla tamamlamanızı tavsiye edebilirim. Böylece yılbaşına rengarenk ve farklı tarzınızla dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.





Saç ve Makyaj Önerileri

Kıyafetiniz kadar saçınız ve makyajınızın da çok önemli olduğunu hatırlatmam gerek yok sanırım. Son yılların modası dağınık doğal duran saçlar ve doğal makyaj. İster kırmızı halıda yürüyün ister ofis partisine gidin doğallıktan asla vazgeçmeyin. Hafif maşalı ve mutlaka taranmış, çok kabarık olmayan at kuyrukları veya doğal bir şekilde toplanmış bir topuz.. Fakat asla çok fazla sprey sıkmayın.
 Makyaj ise varlığı belli olmayacak şekilde olmalı tabi ki kirpikler ve dudaklar ön plana çıkarılmalı hafif allık ile elmacık kemiklerimizi belirginleştirmeli ve işte harika bir görünüme kavuştunuz bile. Simli renkli göz farlarından kesinlikle kaçının fakat yılbaşının olmazsa olmazı kırmızı ruj sürmekten çekinmeyin.




Ne giyerseniz giyin önemli olan sevdiklerinizle mutlu ve eğlenceli bir yılbaşı geçirmeniz. Çok fazla ayrıntılara takılıp güzel zamanlarınızın yitip gitmesine izin vermeyin. Umarım 2013 yılı 2012 den çok daha iyi geçer. (=