20 Aralık 2012 Perşembe

Nail Trend!

 

 Tırnaklarınız Yeni Yıla Hazır Mı?

Bu soğuk havalarda ellerinizin sağlıklı görünmesi hem sağlık açısından hemde kişinin kendine olan özgüveninin artmasına yardımcı olması açısından çok önemlidir. Bu nedenle elinize ve dolayısı ile elinizin süsü tırnaklarınıza özen göstermelisiniz.

 Tırnak Bakım Önerileri

1- Öncelikle kullandığınız asetonun nemlendirici özelliği olmasına dikkat edin. Böylece tırnaklarınızı da beslemiş olursunuz.

2- Tırnaklarınızı çok fazla dipten kesmeyin. Eğer tırnağınızı fazla derinden keserseniz tırnak batması gibi sorunlar yaşayabilirsiniz.

3- Tırnağınızı ne kadar iyi ve doğru şekilde törpülerseniz o kadar dayanıklı ve sağlıklı olur. Tırnaklarınızı sadece tek bir yönde törpüleyin; ileri ve geri törpülemek tırnaklarınızı daha güçsüzleştireceğinden kırılmalara ve çatlamalara yol açacaktır.

4- Törpüleme işleminden sonra tırnak etlerinizi yumuşatmak için ellerinizi ılık ve kremli bir suda 3 dakika bekletin. 

5- Şimdi şekil verdiğiniz tırnaklarınıza oje sürerek bakımını tamamlamayın.


Ayrıca ojesiz tırnaklar korunmasızdır bu yüzden koyu renkleri sevmeseniz de en azından bir kat cila sürmeyi ihmal etmeyin. Süreceğiniz ojenin rengini zevkinize ya da giydiğiniz kıyafete göre seçebilirsiniz. Bunun yanı sıra ojenizin üstüne değişik desenler yaparak tırnaklarınıza daha çok renk verebilirsiniz.
  Ayrıca tırnaklarınızı nemlendirici kremlerle güçlendirmeyi de ihmal etmeyin. Böylece kolay kırılmalarını engelleyebilir sağlıklı tırnaklara sahip olabilirsiniz.

Nail Art

Ünlü isimlerin kullandığı ve kısa sürede herkes tarafından benimsenen belli başlı akımlardan en dikkat çekeni, desenli tırnaklar. Lady Gaga, Victoria Beckham gibi isimler bayrak deseninde ve renginde boyadıkları tırnaklarıyla ilgi odağı olmuştu şimdiyse neredeyse bu akıma ayak uydurmayan kalmadı gibi. Taşlarla bezeli modeller ve “tersine French” modelleri de öne çıkan diğer trendler. Siz de trendi yakalamak istiyorsanız hemen uygulamaya koyulun.



İşte Size Bir Kaç Örnek!!

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder